В ЄС оголосили нові правила для в’їзду туристів: на яких умовах тепер пускатимуть мандрівників

25.01.2022, 16:32
109957

В Європейському Союзі ухвалили нові правила для туристів під час пандемії COVID-19. Від 1 лютого 2022 року дозвіл на в’їзд мандрівникам буде визначатися не від країни, з якої вони прибувають, а від індивідуального санітарного статусу людини.

Читайте також: Українці зможуть витратити “ковідну” тисячу на оплату комуналки

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС у вівторок, 25 січня.

“25 січня 2022 року Рада ухвалила нову рекомендацію щодо скоординованого підходу для забезпечення безпечного вільного пересування під час пандемії COVID-19. Ця рекомендація є відповіддю на стрімке збільшення використання вакцин і швидке впровадження цифрового сертифіката ЄС про COVID

Згідно з новою затвердженою рекомендацією, заходи щодо боротьби з коронавірусом мають застосовуватися з урахуванням статусу людини, а не ситуації на регіональному рівні, за винятком районів, де вірус циркулює на дуже високому рівні.

“Це означає, що статус вакцинації, тестування або одужання мандрівника від COVID-19, підтверджений чинним цифровим сертифікатом ЄС щодо COVID, має бути ключовим визначальним фактором”, – йдеться у пресрелізі.

Нові правила будуть застосовуватися до пересування людей територією ЄС та до поїздок громадян за його межі та назад.

Рекомендація країнам-членам Союзу набуде чинності 1 лютого 2022 року, того ж дня, що й підзаконний акт, який вносить поправки до положення про цифрові сертифікати COVID-19. Особи, які не мають його, можуть бути зобов’язані пройти тест до прибуття або не пізніше ніж через 24 години після прибуття.

Європейський центр з профілактики та контролю захворювань (ECDC) має продовжувати публікувати карту регіонів держав-членів із зазначенням потенційного ризику зараження відповідно до системи світлофора (зелений, оранжевий, червоний, темно-червоний). Карта має бути заснована на частоті повідомлень про 14-денний випадок, поглинанні вакцини та частоті тестування.

На основі цієї карти країни-члени ЄС повинні застосовувати заходи щодо подорожей до та з темно-червоних районів , де вірус циркулює на дуже високих рівнях. Вони, зокрема, повинні перешкоджати будь-яким необов’язковим поїздкам і вимагати від осіб, які прибувають з тих районів, які не мають сертифіката про щеплення або одужання, пройти тест перед від’їздом і помістити на карантин після прибуття.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com