В ЄС викрили російську агентурну мережу: що відомо

29.03.2024, 10:33
156532

Спецслужби ЄС, зокрема Чехії та Польщі, викрили шпигунську мережу, яка фінансувалася РФ. Однією з цілей її діяльності була дискредитація України.

Читайте також: 75-80% грошей залишаються у Штатах: Зеленський зробив нову заяву про допомогу США

Про це “Радіо Свобода” повідомив речник міністра-координатора спеціальних служб Яцек Добжинський.

Зазначається, що кремлівська агентура мала популяризувати політику Росії в Європі та шкодити країнам і структурам ЄС передусім через поширення дезінформації, зокрема щодо війни Росії проти України. У своїй діяльності мережа використовувала інформаційний сайт Voice-of-Europe.eu. Там публікували проросійські статті, інтерв’ю та коментарі щодо міжнародної ситуації.

“Цей портал був створений для діяльності на користь РФ передусім для того, щоб дезінформувати, ослаблювати позиції Польщі в Євросоюзі, ослаблювати європейські структури”, – сказав Яцек Добжинський.

Так, Агенція внутрішньої безпеки Польщі встановила, що у справі фігурує громадянин Польщі, який був близьким до польських та європейських політичних кіл. До прикладу, в Європарламенті він виконував завдання на замовлення Росії: пропагандистські, дезінформаційні та політичні провокації. Під час обшуків у будинках та офісах у Варшаві й Тихах правоохоронці вилучили документи, носії даних та гроші в сумі 50 тисяч євро і 38 тисяч доларів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com