В Зімбабве 99-річна жінка двічі “воскресла” на своїх похоронах

30.07.2020, 18:51
79939

У Зімбабве 99−річна жінка двічі “воскресала”, коли її намагалися поховати. Мешканка одного з сіл у провінції Північний Матабелеленд довгий час хворіла і перенесла інсульт, повідомляє сайтBulawayo 24.

Читайте також: Трамп заговорив про перенесення виборів президента США

“У суботу близько третьої ночі вона померла, − розповідає один з її родичів. − Ми почали готуватися до похорону, повідомили про її смерть главу села, сусіди зібралися і стали копати могилу. Але коли почалося поховання, ми помітили під саваном рух”.

Як з’ясувалося, “покійниця” дихала. Похорон негайно зупинили, а довгожительку віднесли додому. На наступний день вона знову перестала подавати ознаки життя, а її тіло охололо. Коли похорони відновили, старенька знову поворухнулася.

“Зазвичай смерть констатують інші літні жінки, але після двох помилок навіть ми, чоловіки, прийшли в будинок, щоб переконатися особисто, − стверджує член сім’ї. − Коли її визнали мертвою, тіло було абсолютно холодним, але потім ми відчули, що воно потепліло. Це свідчило про те, що вона жива. Ми були вкрай здивовані”.

Читайте також: Чорнобильська цвіль може захистити космонавтів від радіації під час подорожі на Марс (фото) 

Родичі вирішили відвезти жінку до лікарні. Тим часом глава села опрацьовував інші варіанти розв’язання проблеми.

“Ми навіть збиралися запитати поради у чаклунів. Ми розсудили, що раз вона сповідувала традиційну релігію, можливо, є якісь речі, які необхідно зробити”, − розповів він.

Поки вони готувалися, старенька знову померла. На цей раз жителі села почекали кілька годин, переконалися в тому, що вона дійсно мертва, і лише потім поховали.

“Ймовірно, вона була без свідомості й з дуже слабким серцебиттям, тому родичі та жителі села визнали її мертвою і стали ховати”, − припускає директор місцевої лікарні.

Родичі покійної вважають, що вона воскресла через втручання духів предків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com