“Вагнерівці” перебувають у Білорусі без важкої техніки – Міноборони Британії

30.07.2023, 13:18
144318

У британському Міноборони вважають, що бойовики ПВК “Вагнер” прибули до Білорусі здебільшого без своєї важкої техніки, оскільки могли передати її російському Міноборони.

Читайте також: Польща та Литва можуть закрити кордон з Білоруссю через “вагнерівців”

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії в неділю, повідомляє “Європейська правда”.

Британські аналітики підкреслили, що у таборі “вагнерівців” у селі Цель під Осиповичам було виявлено приблизно 300 наметів і 200 транспортних засобів. Вони зазначили, що намети і місця зберігання транспортних засобів ідентифіковані на супутникових знімках, зроблених 19 липня 2023 року.

Згідно з оглядом, з середини липня 2023 року щонайменше кілька тисяч військовослужбовців “Вагнера”, ймовірно, розташувалися у військовому таборі в Целі. Знімки показують, що з середини липня 2023 року на раніше майже порожній об’єкт прибули сотні транспортних засобів.

За окремими повідомленнями, більшість помічених транспортних засобів – це вантажівки та мікроавтобуси з невеликою кількістю бойових броньованих машин.

“Залишається незрозумілим, що сталося з важкою військовою технікою, яку “Вагнер” використовував в Україні; існує реальна можливість, що цю техніку змушені були повернути російським військовим”, – йдеться у повідомленні.

Здатність “Вагнера” утримувати важку техніку і засоби забезпечення, такі як повітряний транспорт, будуть ключовими факторами його майбутньої боєздатності, констатували британські аналітики.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com