За підробний COVID-сертифікат можна сісти на 6 років

20.10.2021, 08:00
103325

Із початку 2021 року правоохоронними органами вже відкрито 350 кримінальних проваджень за фактами підробки COVID-сертифікатів, міжнародних свідоцтв про вакцинацію та результатів ПЛР-тестів

За підробку ковідних документів в Україні передбачено покарання – від штрафу до 5 років позбавлення волі. А у випадку внесення неправдивих даних у систему охорони здоров’я винуватці можуть отримати 6 років ув’язнення. Відповідальність передбачається не лише за підробку та продаж документів і внесення недостовірної інформації до медичних баз даних, а і за їх використання. Тобто, громадяни, які придбали і користуються сфальсифікованими сертифікатами, також несуть кримінальну відповідальність.

Читайте також: Назвали область в Україні, яка є лідером у євроінтеграції

Підробні сертифікати небезпечні як для тих, хто ними користується, так і для оточуючих. Адже людина із таким сертифікатом вважається вакцинованою, хоча насправді такою не є. Подібні випадки також можуть негативно позначитися на статистичних даних, якщо власник підробного сертифікату захворіє на ковід.

Оскільки останнім часом зросла кількість сфальсифікованих сертифікатів вакцинації, Міністерство охорони здоров’я просить усіх, кому відомі такі випадки, повідомляти про них на гарячу лінію поліції за номером 0 800 500 202, або до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19, а також до СБУ за номером телефону довіри 0 800 501 482.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com