Вакцинація від COVID-19: чи може щеплення стати сезонним в Україні

1.07.2023, 21:01
143138

Хоч в Україні скасували карантин через COVID-19, але вакцинація від захворювання триває. Адже в країні надалі фіксують випадки зараження коронавірусом.

Читайте також: Скандальні закупівлі для укриттів: у Києві придбали лавок на понад 2 мільйони і двері для туалету за ціною канадського кедру

Про це в коментарі “Суспільному” розповів завідувач санітарно-карантинного відділу державної установи “Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України” Олег Когут.

“Те, що скасовується карантин, не означає, що припиняється захворюваність. Це означає, що зменшується ряд обмежень: у закладах охорони здоров’я не будуть просити надати довідку про щеплення або про тест на відсутність збудника на COVID-19”, – пояснює він.

Наразі COVID-19-інфікування перебуває низькому рівні, бо літо. Втім, вже восени очікується ріст застудних захворювань. Зокрема, і коронавірусу.

“Вакцинація на COVID – добровільна і залишиться й надалі такою. Той, хто розуміє необхідність щеплень, той може вже зараз без черг вакцинуватися. Зараз ще не має рекомендацій, але, можливо, вакцинацію від COVID-19 будуть рекомендувати як сезонну. Вірус змінюється, змінюються його штами; можуть змінитися його патологічні властивості, які викликають захворюваність”, – говорить лікар.

Лікар нагадав, що вакцинація від COVID є безкоштовною. А завдяки щепленню зменшується вірогідність ускладнень.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com