Вчені назвали напій, який шкідливий для мозку дитини

30.12.2021, 12:32
108387

Батькам варто слідкувати за тим, які продукти споживають їх діти. Все тому, що вони впливають не лише на їхні самопочуття та розвиток, а й на когнітивне здоров’я. Зокрема, для дошкільнят особливо небезпечні солодкі напої, адже вони можуть пошкодити роботу мозку.

Читайте також: Мандарини корисні, але не для всіх. Кому цей новорічний фрукт може нашкодити

Про це пише Nutrients.

Так, вчені дослідили близько 6400 дітей віком від 6 до 12 років. Вони запитували їх, як часто вони вживають солодкі напої. Вони порівняли ці відповіді з продуктивністю дітей на тестах виконавчої функції.

Як з’ясувалось, більше споживання солодких напоїв було пов’язано з гіршими показниками за цими оцінками.

“Це слугує чудовим нагадуванням батькам, що газовані напої, енергетики та соки не мають бути основними напоями, які пропонуються вдома або доступні дітям”, – йдеться у дослідженні.

Вчені кажуть, що найкращий напій для дитини – це вода. До того ж до неї можна додати ягоди, цитрусові чи навіть огірки, аби надати їй смаку.

Окрім того, водою можна розбавити фреш у пропорції 70% води на 30% соку.

Важливо обмежити солодкі газовані назавжди. Цей вплив на когнітивні функції не обмежується короткостроковим періодом. Зазначається, що занадто велике вживання солодкої газованої води в дитинстві впливає на свідомість дітей у подальшому житті, а саме погіршується пам’ять у дорослому віці.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com