Вчені назвали нові симптоми і способи зараження коронавірусом

28.01.2020, 13:10
61195

Китайські вчені встановили нові симптоми і способи зараження коронавірусом 2019−nCoV. Про це у вівторок, 28 січня, заявив член експертної групи держкомітету КНР з питань охорони здоров’я Лі Сінван, пише РІА Новости.

Читайте також: Коронавірус, який зафіксували в Україні, не є з Китаю

За його словами, вірус передається переважно повітряно−крапельним шляхом, але можна заразитися і через дотик до очей брудними руками.

“Усім потрібно носити маски, скоротити контакти на близькій відстані. Вірус може передатися і через дотик, якщо потерти око руками, на які потрапив вірус… На самому ранньому етапі хвороба проявляється такими симптомами, як підвищена температура, слабкість і сухий кашель. У тяжкохворих може спостерігатися утруднення дихання, аж до дихальної недостатності, стан може погіршитися, якщо є інші захворювання”, − пояснив інфекціоніст.

За словами Лі Сінвана, останнім часом почастішали випадки легкої форми 2019−nCoV: у декого з хворих зовсім не доходило до запалення легенів, спостерігалися лише невелика температура і нечастий сухий кашель.

Читайте також: Українка розповіла страшні подробиці прямо із епіцентру коронавірусу в Китаї (відео)

“Є ще частина пацієнтів, у яких підвищення температури тіла неочевидне, у них іноді сухий кашель або проявляється слабкість, цих людей виявили, тому що вони добровільно пішли перевірятися. Такі пацієнти, з точки закономірностей інфекційних захворювань, також у деякій мірі є переносниками вірусу, що створює певні складності в роботі з профілактики епідемії”, − додав він.

Інфекціоніст також повідомив, що лікування пацієнта, який заразився новим вірусом, забирає приблизно один тиждень, якщо хвороба проходить у легкій формі, при важкій формі -−два тижніі більше.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com