Вчені пояснили небезпеку вживання червоного м’яса і назвали безпечну денну норму

29.10.2021, 22:30
104061

Червоне м’ясо, яке досить популярне серед українців і має свої корисні властивості, все ж є шкідливим для навколишнього середовища. Також його надмірне споживання негативно впливає на здоров’я.

Читайте також: Дієтологи назвали найгірші звички на сніданок для вашого імунітету

Про це йдеться в заяві британських вчених, яку опубліковано в журналі The Lancet.

Фахівці пояснюють, що виробництво червоного м’яса є одним із основних факторів глобального потепління та погіршення стану навколишнього середовища.

“На сектор тваринництва припадає близько 15% антропогенних викидів парникових газів (ПГГ), а також спричиняє вирубку лісів, деградацію земель та втрату біорізноманіття. Комітет Великої Британії зі зміни клімату закликав до 2050 року скоротити споживання яловичини, баранини та молочних продуктів на 20%”, – йдеться в документі.

Крім того, високе споживання продуктів тваринного походження, зокрема червоного м’яса та переробленого м’яса, також негативно впливає на здоров’я людини.

“З’являється все більше доказів того, що високе споживання обробленого м’яса і в меншій мірі червоного м’яса призводить до збільшення ризику ожиріння, серцево-судинне захворювання, і деякі форми раку. ВООЗ класифікувала оброблене м’ясо як канцероген, а червоне м’ясо – як ймовірний канцероген для людини”, – сказано в заяві.

Науково-консультативний комітет з харчування рекомендує дорослим британцям зменшити споживання м’яса до максимум 70 г. на день.

Фахівці вважають, що скорочення споживання червоного м’яса може допомогти захистити довкілля та покращити здоров’я людини, запевняють фахівці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com