Вчені винайшли спосіб переробки вуглекислого газу, що дозволить вберегтись від глобального потепління

29.05.2019, 15:50
26865

Група вчених запропонувала новий метод очищення атмосфери Землі від вуглекислого газу, який є однією з причин глобального потепління. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на News UA.

Читайте також: Китайські вчені імплантували в мозок мавпи людський ген

Застосування нової технології дозволить вченим перетворювати в твердий камінь вуглекислий газ, попадання якого в атмосферу нашої планети називають однією з головних причин глобального потепління і зміни клімату. Вчений-геолог Сандра Оск Снаєбйорнсдоттір каже, що технологія у своїй реалізації нагадує процес поглинання СО2 базальтом, однак у природі цей процес займає тисячі років, а технологічний підхід дозволяє помітно прискорити його.

Метод став результатом спільної роботи дослідників, залучених до ісландського наукового проекту “CarbFix”, компанії “Reykjavik Energy”, Університету Ісландії, Французького національного центру наукових досліджень і Колумбійського університету в США. Він передбачає захоплення вуглекислого газу за допомогою пари, перетворення його в конденсат і розчинення у воді, після чого отримана речовина відправляється на кілометр углиб під землю і під впливом високого тиску вступає у взаємодію з базальтом, даючи початок процесу мінералізації.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com