Вчені з’ясували швидкість поширення COVID в організмі

3.02.2022, 22:32
110653

Британські вчені визначили швидкість поширення коронавірусу SARS-CoV-2 в організмі інфікованої людини. Для цього був проведений перший в світі експеримент, в ході якого заражали добровольців.

Читайте також: В Україні затвердили план вакцинації від коронавірусу на 2022 рік

Про це повідомляє видання Science Alert.

Повідомляється, що дане дослідження ще не було рецензовано, але дає уявлення про те, як розвивається легка форма COVID-19 від зараження до моменту, коли вірус виводиться з організму.

Для дослідження набрали 34 здорових добровольця у віці від 18 до 30 років. При цьому жоден з учасників ніколи не був інфікований SARS-CoV-2 і не вакцинувався проти COVID-19. Кожен доброволець отримали низьку дозу SARS-CoV-2 у вигляді назальних крапель.

Після контакту з вірусом заразилися 18 добровольців з 34. У 16 з них розвинулися симптоми від легкого до помірного ступеня, такі як біль у горлі, головний біль, болі в м’язах і суглобах, втома і лихоманка. У 13 зник нюх; у 10 з них нюх повернувся до норми протягом 3 місяців, але останні троє все ще відчувають проблеми.

Читайте також: Вчені з Уханя заявили про появу нового коронавірусу, який може передатися людям

“На щастя, в нашій моделі інфікування здорових молодих дорослих учасників не було серйозних симптомів або клінічних проблем”, – заявив керівник дослідження доктор Крістофер Чіу, лікар-інфекціоніст та імунолог з відділення інфекційних захворювань та Інституту інфекцій в Імперському коледжі Лондона.

За даними дослідження, у 18 інфікованих середній інкубаційний період – період від зараження до першого виявлення вірусу за допомогою тестів – склав 42 години. При цьому протягом інкубаційного періоду кількість вірусу в організмі швидко зростала. Вірус може бути виявлений в горлі приблизно через 40 годин після зараження, в носі – приблизно через 58 годин.

У середньому вірусне навантаження учасників досягло піку через п’ять днів після контакту з SARS-CoV-2.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com