Вчені знайшли новий коронавірус, який може передаватися людям від собак

21.05.2021, 13:05
97083

Вчені виявили новий коронавірус у пацієнтів, госпіталізованих з пневмонією в Малайзії. Аналогічний був раніше виявлений у собак.

Читайте також: Ляшко став новим міністром охорони здоров’я

Про це стало відомо в ході дослідження, опублікованому в журналі Clinical Infectious Diseases. Так, вчені проаналізували мазки з носа 301 людини.

Епідеміологи використовували новий тест, який працював як тест на SARS-CoV-2, але міг виявляти більш широкий спектр коронавірусів, навіть типи, які ще належить ідентифікувати.

Серед протестованих пацієнтів дослідники виявили ознаки коронавірусу, аналогічні виявленому у собак, у восьми пацієнтів. З них всі, крім одного, діти. Відзначається, що вони пройшли курс лікування і виписані з лікарні після шести днів перебування там з доступом до кисню.

Хоча дослідження припускає, що вірус перейшов від собаки до людини, немає доказів його передачі від людини до людини. Вченим також ще належить визначити, чи викликає новий виявлений вірус пневмонію.

“На даний момент у нас дійсно немає доказів того, що цей вірус може викликати важкі захворювання у дорослих. Ми не бачимо причин очікувати нової пандемії від цього вірусу, але я не можу сказати, що це ніколи не буде проблемою в майбутньому”, – зазначила автор дослідження, професор Анастасія Власова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com