“Велика перемога для прихильників миру по всій Європі!”, – Орбан привітав з перемогою проросійського Петера Пеллегріні

7.04.2024, 15:00
156971

Главу уряду Угорщини Віктор Орбан привітав з перемогою на виборах президента Словаччини Петера Пеллегріні, коаліційного партнера антиукраїнського прем’єра Роберта Фіцо.

Читайте також: Словаччина блокуватиме вступ України до НАТО: Фіцо знову відзначився скандальними заявами

Орбан у своєму Twitter (Х) “щиро привітав” Пеллегріні з його перемогою на президентських виборах у Словаччині, що пройшли у суботу.

“Велика перемога для народу Словаччини та велика перемога для прихильників миру по всій Європі!”, – написав Віктор Орбан.

Нагадаємо, Пеллегріні у другому турі виборів президента Словаччини переміг прозахідного кар’єрного дипломата, проукраїнського ексглаву МЗС Івана Корчока з 53,12% голосів.

Після перемоги Пеллегріні Фіцо та його союзники консолідують владу та контролюватимуть парламент, уряд і президентський офіс Словаччини.

Після того, як чинна словацька президентка Зузана Чапутова піде у відставку в червні, в Словаччині більше не залишиться жодного високопосадовця, який би беззастережно підтримував військову підтримку Києва і його зусилля із силової оборони від російської агресії.

Віктор Орбан та Робер Фіцо виступають за те, щоб не підтримувати Україну зброєю, а натомість врегулювання війни відбувалось за допомогою переговорів з Росією.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com