Венедиктова взяла в заступники борця з Майданом і двох нагороджених Януковичем, – Bihus.info

24.06.2020, 12:35
76387

Генпрокурор Ірина Венедиктова взяла собі в заступники двох прокурорів, які отримували нагороди від колишнього президента-втікача Віктора Януковича. Ще один брав участь у боротьбі проти Майдану.

Читайте також: Олена Кравець може піти у мери Києва, а Зеленський хоче розпустити Раду

Про це йдеться в розслідуванні програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, пише РБК-Україна.

Повідомляється, що Олексій Любович, який став заступником генпрокурора 27 березня, у 2012 році отримав нагороду від Януковича на прохання тодішнього генпрокурора Віктора Пшонки. Любовича нагородили медаллю за розслідування серії вибухів у Дніпрі навесні 2012 року, в ході якого були затримані чотири особи.

При цьому журналісти відзначають, що ця справа почала розвалюватися в суді, оскільки з двох підозрюваних прокуратура сама зняла обвинувачення. А двоє інших отримали вироки, і відразу вийшли на волю за “законом Савченко”.

Інший заступник – Олексій Симоненко – в часи Януковича працював в СБУ і отримав ряд нагород від тодішнього президента та голови СБУ Валерія Хорошковського. Зокрема, Симоненко має звання заслуженого юриста, а також медалі за відзнаку в службі. При цьому в коментарі Bihus.Info він не пояснив, за що конкретно отримав нагороди. Він уточнив, що сьогодні не спілкується з Хорошковським.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com