Від боротьби з олігархами в «антиолігархічному» законі залишилась тільки назва, – «УДАР» Віталія Кличка

10.10.2021, 11:30
102651

Вже п’ятий місяць триває просування скандального законопроекту №5600. Свого часу влада гучно назвала його «антиолігархічним» та під приводом справедливого оподаткування приватних монополій і великих фінансово-промислових груп намагалася суттєво посилити фіскальний тиск на малий та середній бізнес та простих громадян України.

Читайте також: «УДАР» самостійно братиме участь у наступних парламентських виборах

В «УДАРі» віталія Кличка заявляють, що цей законопроект, підготовлений до другого читання, не завдає жодної шкоди олігархам, але прицільно б’є по середньому класу.

Відповідну заяву опублікували на сайті політичної партії «УДАР».

«Від «антиолігархічного» в законопроекті лишилася тільки назва. Додаткові надходження до бюджету будуть забезпечуватися за рахунок посилення фіскального тиску на дрібний та середній бізнес», – йдеться в заяві.

В «УДАРі» зазначають, що в результаті боротьби та тиску на владу вдалося домогтися, щоб з тексту законопроєкту зникли скандальні норми про оподаткування ПДВ продажу житла, про ПДФО для селян, які торгують своєю городиною, про блокування роботи підприємств, яким надіслано підозру про податкове порушення тощо. Але в проєкті досі залишаються норми про 18% податок для селян з доходу вище 12 мінімальних зарплат, про мінімальне податкове зобов’язання для фермерів та низка інших, які погіршать становище малого і середнього бізнесу та всіх українців, йдеться в заяві.

Також вдалося виключити норму, яка б дозволяла податковій фактично блокувати роботу підприємства , якби була надіслана лише одна підозра про порушення у сплаті податків.

Цей законопроект проти того, щоб українці ставали заможнішими. Проте жодної «шкоди» не завдає олігархам, ба більше – надає їм преференції.  Експерти «УДАРу» Віталія Кличка наполягають на тому, що зростання економіки досягається в інший спосіб. Посилення фіскального тиску та збільшення бази оподаткування у жодному разі не призведе до збільшення ВВП країни. Влада має зосередитися на заходах стимулювання.

«Ухвалення законопроєкту №5600 призведе до різкого зростання цін, погіршення становища всіх людей та знищення середнього класу в Україні. «УДАР Віталія Кличко» закликає зняти законопроєкт з розгляду, якщо з нього не будуть видалені всі норми, які погіршують становище українських підприємців та звичайних громадян. «Антиолігархічний» закон має відповідати своїй назві та бути спрямованим проти олігархів», – наголошується в заяві.

«Влада має не тиснути на бізнес, а зосередитися на заходах стимулювання. Встановити рівні податкові правила для всіх, налагодити ефективну роботу АМКУ, завершити судову реформу та дотримуватись зобов’язань перед іноземними інвесторами», – додає лідер Волинського осередку партії «УДАР» Юрій Гупало.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com