Від мрії до реальності: на Волині відкрили новозбудовану сучасну школу

18.01.2022, 12:35
109423

У селі Башлики Цуманської ОТГ відкрили нову школу, будівництво якої тривало ще з 2018 року.

Читайте також: «Талановиті учні – краса і гордість України”: на Волині привітали із новорічними святами обдарованих дітей

Так, тепер 400 школярів зможуть навчатися у сучасному просторому навчальному закладі, який відповідає усім європейським стандартам.

Однією із ідейних натхненників будівництва нової школи у Башликах стала тоді ще голова Журавичівської сільської ради, а нині керівниця Луцької районної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Алла Гонтар.

«Усім серцем радію, що нарешті сьогодні батьки і дітки отримали те, на що так довго чекали та сподівалися. Переконана, що завжди важливо вірити в мрію і прагнути її досягнення. Колись сміливі ідеї та прості речі, які втілюють на місцях небайдужі громадяни, переростають в реальність.

Сьогодні буде багато фотозвітів із відкриття, та чи знають вони з чого все починалося? У 2015 році, після місцевих виборів, Дубищенську сільську раду очолила молода і амбіційна жінка Ірина Дмитрівна. Вона не була до кінця впевненою, чи можна буде реалізувати план по будівництву нової школи. Тоді важливо було думати про проблему та, додаючи один одному сил та впевненості, знайти шляхи вирішення її. Адже що може бути важливішим за наших дітей? А разом ми зможемо досягнути високих результатів.

Тому, головне – згуртувати людей і об’єднати їх навколо вирішення проблеми. Прикладати усі можливі сили, мати підтримку від усіх гілок влади та населення, адже спільна праця і порозуміння дала нам такий результат. Сьогодні ми пишаємось новозбудованою школою. Я вірю, що народжуваність у Цумані та Дубищі буде тільки збільшуватись і згодом межа між цими населеними пунктами зникне, а Цумань стане містом», – розповіла Алла Гонтар.

Нагадаємо, що донині учні села Башлики навчалися у приміщенні клубу, де сиділи по троє за партами. Нині ж учні отримуватимуть знання у просторій та світлій школі.

Окрім того, у новозбудованій школі створені і відповідні інклюзивні умови і дітки з особливими освітніми потребами зможуть повноцінно пересуватися закладом та отримувати знання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com