Відключення світла за борги: хто може залишитися без електроенергії

5.02.2024, 08:31
153703

Українцям озвучили нову суму боргу, через яку в споживачів відключатимуть від комунальних послуг.

Читайте також: США виділить безпекову допомогу для Ізраїлю, без підтримки України

Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Грінчук в ефірі телемарафону.

Вона пояснює,  що ті споживачі комунальних послуг, в яких виникли заборгованості, з оплати рахунків ЖКГ, можуть бути відрізані від світла, газу та води через борги.

Попри це, на сьогодні в українському законодавстві не визначено суму заборгованості, через яку будуть проводити відключення послуг. Однак відомо те, що постачальники не відключатимуть світло тим українцям, чий борг за електропостачання нижчий від половини прожиткового мінімуму, який становить 1514 гривень.

“Згідно з ринковими умовами, підключення повторне відбувається за рахунок споживача. Якщо ця сума менша за половину прожиткового мінімуму, тобто, 1514 гривень, тоді компанія, яка надає послугу – оплачує також і підключення. Тому логічно, що компанії не будуть відключати, ймовірно, світло тим споживачам у кого ця сума заборгованості менше”, – пояснила заступник міністра енергетики.

Грінчук додала, що на погашення боргу надаватимуть до десяти днів. Також є можливість укласти угоду про реструктуризацію та визначити графіки оплати.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com