Відкриття кордонів ЄС: Кулеба назвав умову в’їзду для українців

5.06.2020, 20:49
74670

Країни Європейського Союзу відкриють кордони для українських туристів після того, як в країні трохи покращиться ситуація з коронавірусом. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: Італія відкрила свої кордони для туристів

За його словами, зараз ведуться переговори з країнами, які можуть бути цікаві українцям для літнього відпочинку.

Кулеба підкреслив, що під час ухвалення цими країнами рішень про допуск українців не має проблем з довірою до статистики коронавірусу або до кількості тестів на Covid−19.

Він розповів, що відкриття кордонів залежить від кількості хворих коронавірусом в країні, оскільки в ЄС є ліміт того, скільки може бути інфікованих на 100 тис. населення.

“Ми знаходимося дуже близько до цього порогу. Незначне поліпшення ситуації в Україні дозволить нам вписатися в стандарти, і в’їзд для українців буде відкритий”, – сказав Кулеба.

Чиьтайте також: Туреччина назвала дату відкриття кордонів для українських туристів

До 15 червня в ЄС діє заборона для в’їзду туристів з-за меж Шенгенської зони. Після країни дозволятимуть в’їзд для туристів з деяких країн.

В Україні другий день поспіль фіксується значний добовий приріст хворих на коронавірус. 4 червня – 588 осіб, а 5 червня – 553. До цього в країні спостерігалося зниження кількості випадків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com