Відомі європейські політики висловили свою підтримку «УДАРу Віталія Кличка» (відеозвернення)

7.02.2022, 18:32
110938

Президент Європейської Народної Партії, Голова Європейської ради 2014-2019 років Дональд Туск і діючий федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер надіслали свої відео звернення делегатам з’їзду «УДАРу Віталія Кличка». Про це повідомляє офіційний сайт партії. Європейські політики побажали успіхів у розвитку політсили і запевнили, що підтримують Україну в умовах загрози агресії.

Читайте також: «Захист. Безпека. Розвиток», – «УДАР Віталія Кличка» презентував на з’їзді економічний план дій для порятунку економіки

Дональд Туск, голова Європейської Ради 2014-2019 років зазначив, що партії «УДАР» посідає важливе місце серед членів «Європейської народної партії», які об’єднує політичні сили ЄС.

«Дозвольте передати найщиріші вітання з нагоди з’їзду вашої партії. «УДАР» є по-справжньому відданим і важливим членом сім’ї «Європейської народної партії» вже майже 10 років. Ваша партії і лідер Віталій Кличко були однією з рушійних сил Євромайдану, що справді викликати захоплення. Будь ласка, продовжуйте гарну роботу. Для мене сьогодні дуже важливо звернутись до вас і до всього українського народу. Ваша країна переживає неспокійний час. Сьогодні ваша країна стикається з новими загрозами. Росія є агресивною військовою силою, навіть якщо вона економічно слабка. Я вражений тим, як українці залишаються спокійними, але мобілізованими і готовими до опору. Хочу вас запевнити, що наша підтримка і увага прикуті до України. Реакція міжнародної спільноти на агресію Росії має бути твердою і однозначною. Ми підтримаємо вас», – сказав Дональд Туск.

Карл Негаммер, федеральний канцлер Австрії подякував лідеру «УДАРу» Віталію Кличку за підтримку і запевнив, що австрійці солідарні з українцями.

«Дуже радий, що маю сьогодні змогу звертатися до Вас. Найкращі вітання з Відню. Віталію, ми дуже раділи, коли Віталій приїздив до нас та підтримував під час передвиборчої боротьби. А зараз знову настав час, коли треба приймати рішення. Україна переживає великий виклик та нахабність відносно до людей в Україні, що вони мають жити зі страхом, чи буде війна, чи ні. Ми зі сторони Європейського союзу, ми зі сторони Австрії солідарні з Вами, ми на Вашому боці. З Австрійської сторони ми зробимо все, щоб проявити солідарність. Я буду дуже радий, якщо Віталій знову приїде до нас в Австрію або я до нього в Україну», – заявив федеральний канцлер Австрії.

Читайте також: Ми не агресори, але можемо агресивно відстоювати наші кордони, – Володимир Кличко на з’їзді «УДАРу»

Свої відеопривітання з’їзду також надіслали Ганс-Герт Петтерінг.

«Більш ніж 100 тисяч російських солдатів стоять на вашому східному кордоні. І, як здається, інші російські підрозділи збираються на інших кордонах вашої країни, зі сторони Білорусі. Це виклик та загроза не лише для України, а й для всієї Європи. Ми не можемо допустити, щоб змінилися кордони Європи, щоб для Європи виникла нова загроза. Захід, а саме НАТО та Євросоюз, зокрема моя країна Німеччина, мають стояти на стороні громадян України, на вашій стороні. Звісно, ми маємо виразити вам словами свою солідарність. Але також надати конкретну допомогу: політичну, дипломатичну, а там, де необхідно, і військову разом зі зброєю, щоб ваша свобода була захищеною», – сказав у своєму зверненні Ганс-Герт Петтерінг.

Він як колишній президент Європарламенту запевнив, що підтримує Україну, а також «УДАР», який розділяє європейські цінності.

«Зі сторони України не йде жодної загрози, і ми не дозволимо нікому в Кремлі, щоб склалося враження, що загроза існує не зі сторони Росії, а зі сторони України. Ви хочете йти шляхом свободи. Ви хочете йти шляхом демократії. І ви хочете миру. Тому Захід, країни Європейського Союзу, європейські інституції повинні вас підтримати. І я, як колишній президент Європейського парламенту, хочу сказати: ми підтримуємо вас у ваших цінностях. І я вдячний за те, що «УДАР» розділяє з нами наші цінності, також з моєю партією Християнсько-демократичний союз у Німеччині, з Фондом Конрада Аденауера. Я хочу вас запевнити, що ми разом зможемо захистити мирним шляхомці цінності: людську гідність, свободу, демократію, правову державу», – зазначив екс-голова Європарламенту.

Він також висловив побажання «УДАРу» щоб з’їзд партії став символом та сигналом свободи, самоідентифікації та миру.

Свої вітання також передав президент Європарламенту 2007–2009 рр, Елмар Брок.

«Я вітаю Вас з Німеччини. Я усім серцем з Вами в такій складній ситуації. І я сподіваюсь, що спільними зусиллями ми впораємося проти нападу Росії. За Вами стоїть увесь Захід, який буде застосувати санкції проти агресивної Росії, щоб Росія заплатила високу ціну. Якби ми всі разом встали та сказали «Ціна така велика для тебе, Президенте Путін», тоді вдалося б завадити вторгненню. Чи є причина, чому Путін робить так, як він робить? Він Вас боїться! Не військових України. Путін знає точно, що Україна не стане нападати на Росію. Путін знає точно, що НАТО не буде нападати на Росії. Путін боїться, що не зможе дивитися молодим людям у вічі, які проголошують свободу, які хочуть мати західну модель демократії та будувати європейську економіку. Якщо ця модель буде успішною, в нього немає шансу застосувати свою модель для Росії. Немає жодного покращення, таким чином Путін втрачає націю», – заявив Брок.

Він наголосив на тому, що Київ є прикладом європейського розвитку міста і побажав успіхів Віталію Кличку.

«Влітку Путін дав чітко зрозуміти, що він знову хоче стати великим царем і відтворити цей колоніальний союз. Сучасний світ каже «НІ!». Люди в Україні вирішують за якою моделлю вони хочуть жити. З ким вони хочуть працювати. Суверенітет націй не має кордонів. Не має пояснення та підстави, чому суверенітет України не може бути забезпечено. Зрозуміло лише, що ми не маємо права зруйнувати європейську модель. Тому Віталій, успіхів у подальшій роботі. Коли я приїжджаю до Києва та бачу це чудове місто та його розвиток. Якщо порівнювати той час, коли ти є мером з минулим, то хочеться тебе привітати. Тому що ти даєш такий гарний приклад», – підсумував Брок.

Багаторічний голова Комітету Європарламенту у закордонних справах Раса Юкнявічене також долучилася до привітань політичній партії «УДАР Віталія Кличка».

«Європа – це більше, ніж просто ЄС. Наше покоління має завершити розпочату роботу з об’єднання демократії, подолання диктатур у Європи, протистояння спробам знову і знову розмежувати карти держав. Україна сьогодні знаходиться в самому центрі пошуків об’єднаної Європи. Без вашої сили ми не досягнемо успіху. Без вашої свободи не буде свободи для свободи у всієї Європи», – наголосила Раса Юкнявічене.

Юкнявічене назвала партійців «УДАРу» “лідерами України, які пишуть історію майбутнього демократичної та єдиної Європи”. І побажала «УДАРу» та всій Україні наполегливості, відповідальності та сили.

Читайте також: У Києві пройшов з’їзд партії “УДАР Віталія Кличка”

Депутат Бундестагу Тільман Кубан вважає, що уряд Німеччини надає недостатню підтримку Україні. І запевнив, що Християнсько-демократична партія Німеччини, яка є партнерською партією «УДАРу Віталія Кличка», була і залишається на боці України. Про це він заявив у відео зверненні, яке надіслав до делегатів з’їзду «УДАРу» та лідера політсили Віталія Кличка. 

«Щодня повідомляється про порушення перемир’я. Ми бачимо, що там (на Донбасі) війна. І тому особисто я не можу зрозуміти реакцію німецькогоуряду, коли ми друзям в Україну надсилаємо лише 5000 касок. Для мене цього замало. Зі сторони німецького уряду наразі потрібен сигнал, що він не на стороні агресора, а на стороні українських друзів. Ви можете бути певними: партія Ангели Меркель, ХДС, стоїть за вами. Усе молоде покоління в Німеччині на стороні наших друзів в Україні», – заявив Тільман Кубан.

Він також запевнив, що ХДС залишиться другом України у Європі.

«Я приїду до вас в Україну, щоб висловити свою солідарність, як тільки обмеження подорожей це дозволять. Оскільки я вважаю це важливим, що у важкі часи ми також будемо поряд. Ми ваші друзі у Європейській партії, ми друзі у Європі, і ми залишимося ними у майбутньому. Залишайтеся сильними! Ми вас у цьому підтримаємо. І зробимо усе, що в наших силах, щоб підтримати вас на цьому шляху», – сказав Депутат Бундестагу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com