Відомий дієтолог відкрив секрети контролю над голодом

19.03.2023, 17:17
137556

Якщо ви будете вживати їжу, яка допомагає залишатися ситими триваліший час, ви зможете контролювати спалахи голоду.

Читайте також: Лікарі розповіли, які продукти погіршують сон: чим їх замінити

Доктор Майкл Мослі розповів, що люди повинні їсти продукти з високим вмістом білка, щоб контролювати почуття голоду.Схуднення – це досить складний процес. Іноді у тих, хто худне, трапляються сплески апетиту, з якими дуже важко боротися. Майкл Мослі стверджує, що знайшов вирішення цієї проблеми і це – білкова їжа.

Як білкова їжа знижує апетит

Дослідження показують, що збільшення щоденного споживання білка на початку дня є чудовим способом довше залишатися ситим, тому що білок знижує рівень гормону голоду.Добре відомо, що помірне збільшення кількості білка у вашому раціоні може допомогти вам почуватися більш ситим після їжі. Вищий рівень білка в раціоні може навіть підвищити метаболізм і сприяти виробленню гормонів, що регулюють вагу.

 

В який час особливо важливо вживати білок

Крім включення білка до щоденного раціону, не менш важливо для приборкання апетиту вибрати правильний час для вживання білкової їжі.Доктор Мослі посилається на дослідження, проведене в США 2014 року, в якому добровольців розділили на три групи, щоб перевірити, чи може білок у першому прийманні їжі допомогти людям почуватися ситими довше і тим самим приборкати апетит.Під час цього дослідження одна група з’їла сніданок, що містить 35 г білка, друга група з’їла сніданок, що містить 13 г білка, а третя група взагалі пропустила сніданок.Пізніше добровольців попросили оцінити інтенсивність їхнього потягу до їжі перед обідом. Результати були дуже показовими: з усіх груп група з високим вмістом білка зафіксувала найвищий рівень дофаміну та найнижчий потяг до їжі перед обідом.

Які сніданки можна вважати білковими

Сніданки з високим вмістом білка можуть включати грецький йогурт, вівсянку, яйця та нежирні білки, такі як рибу та курку.Лікар пояснив, що багатий білком сніданок особливо ефективний, якщо він поєднується з якісною клітковиною, такою як невелика кількість фруктів.Вживання білка під час першого прийому їжі допомагає довше почуватися ситим, тому що після білкового прийому їжі в мозку підвищується рівень хімічної речовини під назвою тирозин. Збільшуючи свій власний запас дофаміну в міру наближення наступного прийому їжі, мозок зазнає набагато слабшого удару дофаміну від висококалорійної їжі.Дослідження показують, що регулярне вживання здорового сніданку може допомогти людям скинути зайву вагу та підтримувати втрату ваги. А вживання сніданку із високим вмістом білка запускає метаболізм людини, який допомагає спалювати калорії протягом дня.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com