Відомий режисер російських фільмів виїхав з РФ і воює на боці України

11.12.2023, 14:04
151095

Керівник Театру на Подолі, український актор Богдан Бенюк розповів, як відомий український та російський режисер Андрій Кавун пішов воювати на боці України.

Читайте також: Окупанти почали використовувати високоточні ракети та дрони для повітряних атак – експерт

Бенюк, який раніше заступився за Ірину Фаріон у скандалі з мовним питанням, поділився, що Кавун був дуже популярним у Росії. Він відомий за режисерською роботою над іронічним бойовиком “Полювання на піранью” та історичній драмі “Кандагар“.

Втім, з початком повномасштабного вторгнення режисер повернувся до України і пішов на війну захищати свою країну від російських окупантів:

“Коли я довідався, що Андрій Кавун, режисер, в якого я знімався, що він зараз воює в українській армії, знявши вісім фільмів в Росії. Самодостатній режисер, він кинув це все, переїхав сюди і пішов воювати. То в мене слів не було, я коли телефоном з ним говорив і поїхав потім до нього у військову частину, там зустріч зробив. І відкрив його для своїх, бо в батальйоні ніхто не знав, чим він займався. І коли я їм показав уривок фільму “Кандагар” і потім кажу: “Ось він, той режисер, який це робив”. То полковник до нього підійшов і запитав: “Чому ти про це не розповідав?”. А він каже: “А як я вам маю казати, що я режисер, при чому я прийшов тут служити, я буду оці козирі свої відкривати”. То він потім передзвонив мені і каже: “Пане Богдане, ви зробили мене героєм нашого батальйону”, – розповів Бенюк у проєкті “Різні люди”.

Бенюк поділився, що після того, як він розповів побратимам Андрія Кавуна, ким він був у мирному житті, то режисеру дозволили писати сценарії та знімати все, що відбувається на фронті, аби він потім міг показати це у своїх картинах.

Також Бенюк розповів, що зараз на передовій воює відомий український актор, зірка серіалу “Останній москаль” Володимир Ніколаєнко:

“От буквально Володимир Ніколаєнко з одної гримерки воювати пішов, у 54 роки його призвали”, – сказав Бенюк.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com