Відпочинок за кордоном без росіян: куди поїхати влітку у відпустку

17.06.2024, 23:03
160437

Курорти, готелі та відпочинок без росіян – ці запити є пріоритетними серед українських туристів, які планують відпочинок за кордоном. Фахівчиня з підбору турів Марина Казакова розповіла, на яких курортах мінімальні шанси зустріти росіян влітку 2024 року.

Читайте також: Двічі в одну річку не ввійдеш: Бен Аффлек та Дженніфер Лопес розлучаються

Про це повідомляє “РБК-Україна”.

Зазначається, що від початку повномасштабної війни РФ проти України країни Євросоюзу почали запроваджувати візові обмеження для росіян. Вони стосуються здебільшого туристичних поїздок.

Водночас низка країн, серед яких Естонія, Чехія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди, припинили приймати документи від громадян РФ на туристичні візи. А Польща, Латвія, Литва та Естонія з часом повністю закрили в’їзд для росіян за шенгенськими візами.

Однак, це зовсім не означає, що в цих країнах не можна зустріти росіян, адже багато хто з них має посвідку на проживання у державах ЄС.

“Ми не можемо гарантувати готелі, де не буде росіян – хоча б тому, що у них може бути подвійне громадянство або резидентство іншої країни. Але все ж на європейських курортах, де потрібна шенгенська віза – це Італія, Франція, Іспанія, Греція – росіян буде менше“, – розповіла Казакова.

Чимало українців також хотіли б провести відпустку у морських країнах у готелях без росіян. За словами фахівчині з підбору турів, навіть за умови подорожі до Туреччини можна мінімізувати шанси зустрічатися з громадянами РФ.

“Є готелі, які орієнтовані лише на європейський ринок – наприклад, французи викуповують 80% номерного фонду, а 20% залишають полякам, британцям та іншим. Тому можна запитати турагента про такі готелі, які працюють на ринок ЄС”, – підказала Казакова.

Вона також нагадала, що росіяни полюбляють формат відпочинку “все включено” та “ультра все включено”. Тож набагато менше російських туристів можна буде зустріти, якщо замість відпочинку в Анталії обрати Бодрум або Кушадаси, регіон Даламана, не селитися в готелях, де “все включено” та взяти “сніданок”, “сніданок-вечерю”.

Для літнього відпочинку фахівчиня рекомендує розглянути Норвегію, яка нещодавно заборонила в’їзд російським туристам. Там можна вирушити у круїз, покататися фіордами.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com