Відступ з Авдіївки: ЗСУ зазнали суттєвих втрат, – The Washington Post

22.02.2024, 09:31
154577

Україна зазнала чималих втрат під час хаотичного відступу з Авдіївки.

Читайте також: Проросійський плакат і заклик до Путіна: Польща відреагувала на інцидент під час протесту фермерів

Про це пише The Washington Post із посиланням на неназваних військових ЗСУ.

За їхніми словами, Україна не змогла безпечно евакуювати всі свої війська з Авдіївки, попри заяви нового головнокомандувача, що цей крок був спрямований на порятунок життів і уникнення оточення росіянами.

“Військові, які брали участь в операції, сказали, що вони не впевнені, скільки інших залишилося позаду, але будь-яка кількість втрат обов’язково ще більше погіршить моральний стан на передовій, оскільки українські війська, які вже переважають у зброї та чисельності, намагаються поповнити свої ряди і чекають подальшої допомоги від Заходу”, – йдеться у матеріалі.

Інші військовослужбовці, які були знайомі з останніми тижнями боїв в Авдіївці та швидким відступом України з міста, сказали, що ситуація була хаотичною та погано спланованою, а відступ був “похмурою та небезпечною операцією”.

“Деяким військам було наказано “зайняти позиції, які вже були або втрачені, або знищені”. … Ситуацію рятували не системно, а хаотичним підкиданням підрозділів. Вони вчасно не розблокували ті кліщі, які утворилися навколо Авдіївки”, – сказав військовий.

Ще один боєць ЗСУ розповів, що поспішний відступ і втрата Авдіївки “трішки психологічно зламали хлопців”.

“Багато керованих авіаційних бомб, багато авіації. Чесно кажучи, більшість людей у шоці від усього цього”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com