Військовий аналітик спростував інформацію про вторгнення “вагнерівців” в Україну через Білорусь

25.06.2023, 19:33
142788

Повідомлення, в які інтегрована страшилка про повторне вторгнення в Україну через Білорусь з новою спробою захоплення Києва практично завжди не мали під собою підстав.

Читайте також: Пєсков заявив, що Пригожина видворять до Білорусі

Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, пише УНІАН. Він зазначив, що хоча тепер наратив, застосовуваний для залякування, трохи змінився, від цього він не став більш реалістичним.

Для того, щоб розібратися, наскільки все реалістично, аналітик нагадав про два епізоди війни. По-перше, у лютому 2022 року в Україну з Білорусі вторглися 40 тис. підготовлених кадрових російських військових. Але через деякий час елітні війська втекли назад.

Другий епізод – Бахмут, де ПВК “Вагнер” 10 місяців намагалася захопити контроль над містом. При цьому тоді у ПВК “Вагнер” був піковий ресурс.

“Навіть якщо Пригожин і погодиться на наступ на Київ, як пишуть якісь видання, то які його шанси? Шанси не на взяття Києва, а взяття на в’їзді в Чернігівську область”, – задався питанням експерт.

Він зазначив, що Кидок “вагнерівців” на Москву виглядає феєрично, але повторити в Україні Пригожину це не вийде. “По дорозі в Москву “вагнерівці” практично не зустрічали опору, а при заїзді в Чернігівську область вони не проїдуть і півсотні кілометрів. Якщо хтось в Кремлі задумав позбутися купки бунтівників то так, це той самий варіант – відправити їх на взяття Києва”, – підкреслив Коваленко.

Читайте також: У Білорусі виступили з офіційною заявою через заколот “вагнерівців” у РФ

Він обавив, що з урахуванням тих ліній оборони і того ресурсу, які зараз розміщені на північному плацдармі, ПВК “Вагнер”, навіть в союзі з білоруською армією, не мають можливості захопити Київ, а вторгнення для них закінчиться ще швидше ніж для їх “елітних попередників”.

Крім того Коваленко розкритикував і саме джерело інформації про можливий напад “вагнерівців” на Київ. Експерт зазначив, що про це пише Sky News з відсиланням на якогось британського лорд-генерала, аналітиці і рівню обізнаності якого повинні довіряти на слово, адже він лорд-генерал. “Власне, нічого дивного в тому, що таку міцну дичину опублікував саме Sky News. Але цю дичину, традиційно, тягнуть в наш простір”, – зазначив аналітик.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com