“Вільну економічну зону можуть створити на Закарпатті”, – голова ОДА

7.11.2020, 17:50
88503

Глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що Україна планує створити вільну економічну зону не тільки на Донбасі, але й в одній із західних областей. Голова Закарпатської ОДА переконаний, що Андрій Єрмак говорив про створення вільної економічної зони саме на Закарпатті.

Читайте також: На Закарпатті затриманих на хабарі чиновників випустили під заставу

Про це голова Закарпатської ОДА Олексій Петров заявив під час дискусії на форумі “Re: Open Zakarpattia”, передає Укрінформ.

“Є висока ймовірність, що вільна економічна зона, яку планує уряд створити в західній Україні, буде саме на Закарпатті. Про це голова Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив нещодавно, і якщо взяти до уваги, що серед західних областей саме ми просуваємо цю ідею як основу для розвитку регіону, то мова йшла про Закарпаття”, – сказав Петров.

За його словами, на Закарпатті планують спробувати відновити досвід вільної економічної зони, який тут був у 2002-2004 роках.

“Ми не можемо зараз не скористатися тим, що сьогодні Китай показав свою неспроможність оперативно реагувати на попит європейського ринку. Враховуючи різницю в курсі, ми готові надавати свої території і людський капітал, щоб працювати як виробничий цикл для європейського ринку.  А враховуючи унікальне положення Закарпаття, яке нас зв’язує з чотирма країнами ЄС, ми хочемо зв’язати всі кластери, щоб запрацювали нові проєкти”, – додав голова Закарпатської ОДА.

Зі слів Петрова, якщо додати масштабний розвиток дорожньої інфраструктури, то Закарпаття може затягнути пілотний проєкт вільної економічної зони на кілька років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com