Влада Польщі домовилася з фермерами про заборону транзиту деякої агропродукції з України – ЗМІ

20.03.2024, 16:03
156047

Влада Польщі домовилася з фермерами, які вже кілька місяців протестують, і підписала угоду про дотації на тонну зерна і тимчасове закриття кордону з Україною для транзиту деяких сільськогосподарських продуктів.

Читайте також: Понад мільярд євро втраченого прибутку: Франція підтримала обмеження українського імпорту

Про це повідомляє Polskie Radio.

Як пише видання, документ підписали представники фермерів, а також міністр сільського господарства Чеслав Секерський та державний секретар міністерства Міхал Колодзейчак.

Домовленість передбачає збереження нинішнього ембарго на сільськогосподарську продукцію з України, яке діє від середини вересня минулого року. Воно стосується, зокрема, пшениці, кукурудзи, пшеничного борошна, ріпаку та соняшнику.

Крім того, міністр сільського господарства має звернутися до Ради міністрів з проханням призупинити транзит цих продуктів польською територією від 1 квітня цього року.

В підписаному документі обидві сторони також вважають за необхідне розробити детальні правила торгівлі агропродовольчими товарами між Польщею та Україною, але також підкреслюють, що складна ситуація в сільському господарстві є результатом агресії Росії проти Києва.

В угоді представники фермерів заявляють про підтримку урядом своєї країни змін до “Зеленої угоди”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com