Внаслідок ракетних ударів по Одесі пошкоджено 51 будинок, є постраждалі – мерія

21.04.2024, 16:00
157664

В Одесі триває фіксація наслідків ракетного удару, який армія РФ завдала по місту надвечір 20 квітня, наразі відомо про 8 потерпілих людей, серед яких – двоє малюків. Про це повідомив міський голова Геннадій Труханов.

Читайте також: Атака на Дніпропетровщину: в ОВА розповіли про наслідки й загиблих

За його словами, в результаті вчорашньої атаки ворога по приватному сектору пошкоджено 51 будинок, два з яких –  зруйновано.

“Вибито майже 300 вікон, розбито дахи. На місці працює оперативний штаб та комунальні служби”, – констатує міський голова. За його даними, 62 заяви на відновлення вікон та вхідних дверей прийнято Хаджибейською районною адміністрацією. Нині відповідна робота триває.

Водночас, за словами очільника Одеської ОВА Олега Кіпера, серед госпіталізованих – 80-річна мешканка, в якої забійна рана голови. Також у лікарні знаходиться наймолодший постраждалий – 3-річний хлопчик, й нього – осколкові поранення. Більшість постраждалих отримали медичну допомогу та від подальшої госпіталізації відмовились.

За інформацією посадовців, загиблих внаслідок удару немає тільки тому, що мешканці кількох будинків (які зруйновані вщент) були в інших місцях.

За даними прес-служби Одеської обласної прокуратури, збройні сили РФ завдали ракетного удару по Одесі 20 квітня близько 16:30. Внаслідок атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали 8 місцевих жителів, серед яких двоє дітей – 2021 та 2020 року народження.

У неділю ворог продовжив точкові ракетні удари – пообіді вдарив балістикою по Одещині. За даними Сил оборони півдня України, окупанти цілили по транспортно-логістичному об’єкту припортової інфраструктури.

Знов вибуховою хвилею та уламками ракети пошкоджено приватні будинки, в одному з яких впала стеля. На приватному подвір’ї сталося займання сіна.

На даний час (близько 14.00) відомого про одного постраждалого. Зараз інформація уточнюється.

Розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com