Внаслідок удару ізраїльської армії у Секторі Гази загинув працівник французького консульства

18.12.2023, 13:31
151474

Міністерство закордонних справ Франції повідомило, що один із  співробітників французького консульства помер внаслідок поранень, отриманих під час ізраїльської атаки на місто Рафаху, що на півдні Сектора Гази.

Читайте також: Невідомі БПЛА атакували військови аеродром у Росії

Про це повідомляє Reuters.

Чоловік шукав притулку в будинку свого колеги з французького консульства разом з двома іншими працівниками та кількома членами їхніх сімей, йдеться в заяві міністерства.

У зовнішньополітичному відомстві Франції уточнили, що будинок зазнав удару ізраїльської авіації в середу ввечері, в результаті чого співробітник консульства серйозно постраждав і пізніше помер від ран.

У заяві йдеться, що Франція засуджує удар по житловому будинку.

“Ми вимагаємо, щоб ізраїльська влада якомога швидше пролила повне світло на обставини цього вибуху”, – наголосили у МЗС.

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна після зустрічі зі своїм ізраїльським колегою Елі Коеном у Тель-Авіві в неділю, 17 грудня, закликала до “негайного перемир’я” між ХАМАС та Ізраїлем, щоб забезпечити гуманітарне припинення вогню.

За інформацією французького видання Figaro, чоловік, убитий у Рафаху, був палестинцем, який працював у Міністерстві закордонних справ. У нього не було французького паспорта.

Він був батьком кількох дітей і чекав на дозвіл виїхати з Гази. Частині його родини вдалося дістатися Франції в рамках евакуації для французів та співробітників французьких установ, які перебували в Секторі Гази.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com