Володар двох “Оскарів”, відомий актор Майкл Кейн оголосив про завершення карʼєри

15.10.2023, 20:02
148311

Всесвітньо відомий англійський актор і продюсер Майкл Кейн, який почав зніматися в кіно у 1953 році та встиг за цей час зʼявитися у більш ніж 160 фільмах, оголосив про завершення карʼєри. Шестиразовий номінант на премію “Оскар” та дворазовий її лауреат офіційно запевнив, що свою останню роль він вже зіграв.

Читайте також: Помер зірка “Гаррі Поттера” Майкл Гембон, який зіграв Альбуса Дамблдора

З такою заявою зірка “Темного лицаря”, “Престижу”, “Інтерстеллара” та десятків інших блокбастерів виступив на ВВС. Яскравим фіналом кінокарʼєри Кейна стала стрічка “Великий втікач”.

90-річний актор зізнався, що тричі відмовлявся від зйомок у фільмі, оскільки вважав себе пенсіонером. Зрештою все ж погодився та вирішив, що ця кінострічка стане останньою в його карʼєрі.

Кейн і раніше заявляв про намір вийти на пенсію, але часто його переконували на зйомки в тій чи іншій стрічці.

“Я весь час кажу, що збираюся вийти на пенсію. Що ж, тепер я на пенсії. Я тільки-но знявся в головній ролі у фільмі, який отримав приголомшливі відгуки. Зараз я можу розраховувати вже тільки на ролі 90- літніх людей похилого віку, ну чи 85-річних, то чому б, подумав я, не закінчити на цій ноті?” – прокоментував легенда світового кіно.

Актор підкреслив, що переживає старість легко, хапаючись за кожну секунду життя у свої 90.

Зазначимо, кінематографіст двічі отримував “Оскар” за найкращі чоловічі ролі другого плану – у комедії Вуді Аллена “Ханна та її сестри” та драмі Лассе Халльстрема “Правила виноробів”. На рахунку актора також три “Золоті глобуси”, премія Британської академії кіно та телевізійних мистецтв і безліч інших престижних нагород.

Утім, Кейн не завершив свою письменницьку діяльність. У листопаді цього року він планує опублікувати свій роман у жанрі трилер під назвою “Смертельна гра”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com