Волинь, Рівненщина та Київ отримали допомогу від уряду Люблінського воєводства

12.05.2022, 14:04
119485

Продукти довготривалого зберігання, крупи, макаронні вироби, засоби гігієни, генератори, медикаменти, помпи для відкачування води з окопів та багато іншого передали для України польські друзі.

Читайте також: У ліцеї на Волині знайшли прихисток вимушені переселенці

Чергові вантажівки із гуманітарною допомогою для Волині, Рівненщини та Києва від уряду Люблінського воєводства прибули 10 травня, ініціаторами, якої виступили віцемаршалок Збігнєв Войцеховські та заступник начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрій Гупало.

«Ми разом із вами – українцями. Поляки і українці – це братній народ і коли ми разом – то буде перемога. За нами перемога та мир», – зазначив пан Войцеховські. Прикладом всесторонньої допомоги є, як з’ясувалося, і родина пана Збігнєва, яка у себе вдома дала прихисток понад тридцяти п’яти сім’ям вимушених переселенців із України.

«Моя сім’я надала прихисток кільком десяткам українських жінок та дітей у Польщі. Ми вважаємо  своїм обов’язком допомагати Україні у цей важкий час», – додає пан маршалок.

Перший вантаж гуманітарної допомоги було доставлено на Волинь. Там, у приміщенні ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» відбулася робоча зустріч засновника підприємства Євгена Дудки, віцемаршалка Люблінського воєводства Збігнєва Войцеховського, заступника начальника Волинської ОВА Юрія Гупала та волонтерів Благодійного фонду «Віримо в Україну».

«Із Люблінського воєводства прибуло 5 вантажівок, які розподілено між Волинською і Рівненською державними обласними та Київською міською адміністраціями. Гуманітарний вантаж – це продукти довготривалого зберігання, медикаменти, генератори та помпи, які будуть відправлені для наших бійців у зону воєнних дій. Дякуємо пану Збігнєву та усьому польському народові за підтримку та допомогу, яку вони надають Україні у цей важкий для нас час», – зазначив Юрій Гупало.

Згодом заступник начальника Волинської ОВА Юрій Гупало разом із волонтерами, віцемаршалком та представниками телебачення Люблінського воєводства відправилися до Київської військової адміністрації, супроводжуючи вантаж із допомогою.

«Ми зустрілися із мером столиці Віталієм Кличком та передали для Києва вантаж із гуманітарною допомогою», – додав Юрій Гупало.

Після зустрічі із волонтерами та політиками, Віталій Кличко провів невеличку екскурсію для своїх гостей та подякував їм за підтримку та допомогу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com