“Вони там перегруповуються”: генерал про можливість наступу РФ на Харків

8.01.2024, 12:02
152548

Російські окупанти зосередили в Бєлгороді близько 12 тис. військ. Такою кількістю вони навряд чи почнуть наступати на Харків.

Читайте також: Ракети до ЗРК Patriot Україні можуть передавати країни Європи – Defense Express

Таку думку висловив військовий експерт, колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передає FREEДОМ.

“Зараз порушується питання щодо угруповання військ противника, яке дислокується в Бєлгороді й загрожує нашим військам, зокрема системі оборони Харківської області. Однак, на мій погляд, не треба так однозначно говорити, що все це націлено на Харків. За кількістю військ і сил, які є у противника там, це 12 тис., плюс-мінус. Таким угрупованням виконувати завдання по Харкову навряд чи вдасться. Можна робити все що завгодно, але досягати серйозних результатів – навряд чи”, – розмірковує Романенко.

За його словами, на Куп’янському напрямку зараз триває перегрупування ворожих військ. Росіяни прагнуть захопити Куп’янськ, адже це – важливий логістичний хаб.

“Активізація на Куп’янському напрямку безумовно є. Вони там перегруповуються. Але це насамперед поки що стосується боротьби за Куп’янськ як хаб, який, звичайно, росіяни хотіли б захопити. Але багато таких загарбницьких планів ворога завдяки діям українських Сил оборони вже не раз було зруйновано. І на поточний момент питання щодо Харкова не стоїть”, – резюмував експерт.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com