Ворог обходить санкції і виготовляє ракети “Кинджал”: експерт заявив про незалежність РФ від постачання

1.05.2024, 10:02
158183

Росіяни продовжують виготовляти балістичні ракети “Кинджал”, адже зробили значний крок у імпортозаміщенні і набуття незалежності від постачання в обхід санкцій.

Читайте також: Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії — Блінкен

Військовий експерт Defence Express Іван Киричевський сказав про це під час ефіру телеканалу “Еспресо”.

“На жаль, росіяни можуть продовжувати виготовляти “Кинджали”. Тому що один із важливих пунктів, який ми не враховуємо, це те, що росіяни зробили значний крок у роботі щодо імпортозаміщення, щоб бути незалежними від постачання в обхід санкцій. Наприклад, почали робити власну електроніку”, – зазначив він.

За його словами, темпи, з якими ворог завдає ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України, вказують на те, що російський ракетний арсенал та можливості виготовлення ракет поки незрозумілі.

Іван Киричевський зазначив, щоб збити “Кинджал” на будь-якому етапі польоту Україна потребує протиракетних комплексів THAAD від США.

“Щоб збити таку ракету, “вікно можливостей” виникає тоді, коли падає швидкість польоту до прийнятних показників, і лише на останніх кілометрах або останніх секундах польоту до цілі. Тобто, щоб збити ракету біля цілі, там має стояти Patriot. Відповідно, “Кинджал” може летіти над Києвом у бік західної України, і там ще немає можливості збити “Кинджал”. Щоб збити “Кинджал” на будь-якому етапі польоту нам потрібні протиракетні комплекси THAAD. Одна така батарея коштує 2 млрд доларів, але це виправдані затрати”, – пояснив Киричевський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com