ВР України звернулась до президента Італії забезпечити прозорість судового процесу стосовно Віталія Марківа

17.01.2020, 15:10
60111

Верховна Рада 17 січня ухвалила проєкт постанови №2717 “Про Заяву Верховної Ради України у зв’язку з кримінальним переслідуванням старшого сержанта Національної гвардії України Віталія Марківа в Італійській Республіці, повідомляє пресслужба МВС.

Читайте також: Сенцов записав відеозвернення із закликом не забувати про нацгвардійця Віталія Марківа

Документ, яким український парламент звертається до італійського президента, підтримали 323 народні депутати.

“Звернутись до президента Італійської Республіки спільно з Парламентом Республіки з проханням в рамках своїх повноважень забезпечити прозорість, об’єктивність та неупередженість апеляційного провадження стосовно Віталія Марківа” – йдеться в тексті заяви.

Також зазначається, що  справі українця було порушено принципи верховенства права, гарантій на справедливий суд та презумпцію невинуватості. Крім того, депутати вважають, що судовий процес відбувався в антиукраїнській атмосфері. Зокрема, докази обвинувачення бачувалися на чутках, суд відхилив запит сторони обвинувачення на проведення огляду місця події на горі Карачун.

“Верховна Рада протестує проти звинувачення України у порушенні міжнародного гуманітарного права … категорично засуджує використання неприйнятних формулювань в матеріалах вироку, згідно яких українська армія є “повсталими українцями, що захопили “Карачун”, стверджується, що “стріляти по цивільних було звичним способом дій української армії та НГУ”, а військові дії на Сході України називаються “триваючою громадянською війною”, – йдеться у заяві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com