Все згоріло дотла: у МВС показали страшні наслідки лісових пожеж на Луганщині (фото)

1.10.2020, 19:55
85574

Пожежа у Луганській області спалахнула одночасно в кількох місцях і вогонь швидко поширився на понад 11 тисяч гектар у двох великих лісових масивах, загрожуючи 31 населеному пункту і об’єктам критичної інфраструктури. Полум’я пошкодило понад 250 будинків і забрало життя 9 людей. Про це написав речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко у своєму Facebook.

Читайте також: На Луганщині масштабні пожежі, евакуюють села (фото, відео)

Станом на зараз зі 146 осередків горіння залишилося – 30. До ліквідації вогню після отримання гарантій безпеки від бойовиків залучили два вертольоти і три літаки Ан-32П.

“Тяжкий день у затягнутому димом від лісових пожеж небі та на випаленій землі Луганщини. Тут на території семи районів, головно Новоайдарського і Сєвєродонецького, вражають апокаліптичні картини спалених повністю і частково понад 250 будинків. Уявіть руйнівну силу вогняної стихії, коли не було дощу протягом чотирьох місяців. Коли пориви ураганного вітру до 30 метрів на секунду не припинялються дві доби. А буде щонайменше така ще одна разом із вчорашньою пиловою бурею”, – зазначив представник МВС.

Шевченко зазначив що пожежа загрожувала газорозподільчій станції, водоочисній станції із хлором, лакофарбовому, спиртовому заводу. А у Станиці Луганській призупинили роботу КПВВ через наближення пожежі, яка також пошкодила модуль Червоного Хреста.

“На жаль, вже не повернути 9 людських життів, 12 постраждалих, 120 врятованих. Значні втрати майна після детальної, але швидкої оцінки компенсує держава – механізм напрацьований… Впораємося, але наслідки такої трагедії тут найтяжчі. Співчуттям рідним і близьким загиблих і потерпілих”,- підсумував Шевченко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com