“Всі чорти з політичного пекла відкривають свої справжні обличчя”: Зеленський про рішення КС

1.11.2020, 19:16
88000

Президент України Володимир Зеленський вважає рішення Конституційного Суду про антикорупційне законодавство публічним проявом змови частини старих еліт і олігархів проти президента і проти країни. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: Зеленський відреагував на рішення КСУ про систему декларації (відео)

“Я точно знаю, що сьогоднішній демарш Конституційного Суду – це публічний прояв змови частини старих еліт і олігархів проти президента і проти країни. Ніяк інакше. Саме проти. Тому що тільки слабкий президент і слабка держава – запорука збереження їх корупційного способу життя. Інакше вони не вміють. Як там кажуть – на Хеллоуїн всі чорти з політичного пекла відкривають свої справжні обличчя. Так співпало. Прізвища чортів ви прекрасно знаєте”, – йдеться в дописі.

За словами президента, рішення КС – це “зовсім не про Конституцію, верховенство права, законність”, а скоріше “про традиційну нашу брудну політику, коли своїм все, а суспільству – злидні”, “це про те, як не можна робити в сучасному світі”.

“Хіба ми не хочемо, щоб чиновники звітували перед суспільством? Або щоб вони не нахабнішали все більше від безкарності або щоб державний ресурс розподілявся справедливо, а не тільки для обраних олігархів? Ми, суспільство, вже неодноразово говорили – так, хочемо нових відносин. А ось Конституційний Суд, судді якого були призначені старою системою і моїми попередниками, тими ж, які завжди “руку на серце” і сорочку готові рвати за країну, вважають інакше. Всім їм дуже потрібно збереження “касти недоторканних”, – наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський подав у Раду проєкт закону про припинення повноважень всіх суддів КСУ

Глава держави впевнений, що будь-який чиновник може і повинен декларувати свій дохід і відправлятися у в’язницю, якщо його витрати сильно перевищують доходи.

Нагадаємо, що 27 жовтня за поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства. Рішення КС означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку і моніторинг способу життя чиновників, декриміналізацію недостовірного декларування.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com