Потрібно максимально спростити вступ до територіальної оборони , – «УДАР Віталія Кличка»

15.02.2022, 11:49
111477

В Україні з 1 січня вступили в дію положення закону «Про основи національного спротиву», ухваленого торік, який передбачає можливість створювати добровольчі формування територіальних громад, котрим дозволено використовувати власну мисливську зброю. Він визначає, зокрема, такі поняття, як «національний спротив» та «територіальна оборона».

Читайте також: Тероборона в Україні: чи будуть резервістам платити і давати зброю додому

В Києві одними з перших були створені та укомплектовані закони територіальної оборони. Київська влада відпрацьовує ефективні механізми підвищення ефективності та оперативності формування загонів тероборони, що варто масштабувати на всю країни.

В умовах загрози повномасштабного вторгнення в країну підписання контракту резервіста має відбуватися максимально швидко та за принципом «єдиного вікна».

Таку думку висловили у політичній партії «УДАР Віталія Кличка» і звернулися до керівництва держави, аби максимально спростити процедуру вступу до територіальної оборони.

“Ми запропонували Міноборони і відпрацьовуємо механізм, щоб максимально спростити процедуру підписання контракту резервіста. Бо сьогодні вона – складна і розтягнута в часі. Доброволець повинен кілька днів тільки довідки збирати та ходити до військкомату. Ми ж створюємо «єдине вікно». Відкрили також у столиці перший рекрутинговий центр територіальної оборони на вул. Хрещатик”, – заявив лідер “УДАРу”, мер Києва Віталій Кличко.

Для комплектування підрозділів бригади територіальної оборони резервістами створена гаряча лінія КМДА. Кожен охочий може звернутись на неї за номером 063 651 44 46.

«Досвід Києва потрібно поширити на всю територію України, аби не допустити бюрократичних перепон, котрі можуть стати на заваді формуванню боєздатних підрозділів військ.

На сьогоднішній день тисячі українців висловили бажання захищати свою країну у лавах тероборони. Вони не повинні витрачати по декілька днів на збір довідок та ходіння по різних інстанціях. Все має відбуватися в одному місці», – зазначає лідер Волинського «УДАРу» Юрій Гупало.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com