Вступили в дію нові норми споживання газу для українців

7.03.2019, 21:11
15347

У четвер, 7 березня, вступила в силу постанова українського уряду від 27 лютого №143, яка затверджує нові норми споживання газу. Про це повідомляє ″Юрліга″.

Читайте також: Гройсман заявив, що знизити ціну на газ можна тільки за згодою іноземних кредиторів

Згідно з новими правилами, для споживачів без лічильників норма споживання при наявності централізованого гарячого водопостачання встановлено на рівні 3,28 куб. м на одну людину.

Якщо централізоване постачання гарячої води і газовий водонагрівач відсутні, то норма споживання складе 5,39 куб. м на одну людину.

Якщо ж в квартирі встановлений газовий водонагрівач, потрібно оплачувати 10,49 куб. м за кожного зареєстрованого мешканця. Норми застосовуються з 9 серпня 2018 року.

Нагадаємо, норми споживання газу для споживачів без лічильника при наявності гарячого водопостачання були збільшені до 9,8 кубометрів на одну людину в зв’язку зі скасуванням судом постанови Уряду № 203, згідно з яким діяла норма 3,3 куб. м.

Потім в кінці січня Кабмін знову знизив норму до 3,29 куб. м, але і ця постанова була оскаржена в суді. В даний час дія постанови припинена ухвалою суду про забезпечення позову у справі № 640/2305/19. У відповідь на це чиновники прийняли нову постанову.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com