Вибори 2020: хто побореться за крісло голови Львівської ОТГ

27.09.2020, 21:43
85222

Вже за місяць в Україні відбудуться місцеві вибори. 25 жовтня в Українці обиратимуть на них і голову Львівської ОТГ. Раніше це посада була мера Львова.

Читайте також: Нові обличчя, або як в команді президента процвітає “зе-кумівство” (фото, відео)

Про це пише ТСН.

Після виборів до Львова приєднаються Брюховицька, Винниківська, Рудненська, Грибовецька, Грядівська, Дублянська, Малехівська, Зашківська, Лисиничівська та Рясне-Руська громади. І саме голова Львівської  ОТГ візьме на себе управління усіма цими територіями.

Наразі виборча комісія зареєструвала вже 10 кандидатів на цю посаду. Документи ще 6 потенційних кандидатів нині є в комісії, але рішення щодо їхньої реєстрації ще не схвалили.

ТСН.ua зібрав інформацію про усіх 16 претендентів на крісло мера Львівської ОТГ.

Андрій Садовий – вже вчетверте чинний міський голова Львова хоче очолити місто. Вперше крісло мера Андрій Садовий обійняв у 2006 році.

Навесні 2019 року він брав участь у виборах президента, однак напередодні самих виборів зняв свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка.

Андрій Садовий є засновником і одним із лідерів партії “Самопоміч”, що була представленою у Верховній Раді попереднього VIII скликання.

Олег Синютка – народний депутат, член партії “Європейська Солідарність”. Є представником п’ятого президента Петра Порошенка.

46-річний Тарас Кльофа – заслужений лікар України, заступник начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, учасник бойових дій на Донбасі.

Балотується в мери Львова від пропрезидентської партії “Слуга народу”.

Руслан Кошулинський – заступник голови партії ВО “Свобода”, від якої і балотуватиметься на мера Львова.

Ігор Зінкевич – чинний депутат міськради, засновником громадського об’єднання “Варта-1” та партії “Варта”, яка і висуває його в мери Львова.

Ігор Васюник – незалежний кандидат. Балотуватиметься на посаду міського голови Львова вдруге – вперше це сталося в 2015 році.

Народний депутат Верховної Ради сьомого і восьмого скликання, перший раз пройшов у парламент від партії “Батьківщина”, другий – “Народний фронт”.

Володимир Гірняк – депутат Львівської обласної ради, голова Координаційної ради партії “Громадянська позиція”.

Юрій Бунь – 52-річний власник стоматологічних поліклінік на Львівщині та Тернопільщині. Кандидат медичних наук, доцент. На посаду мера Львова його висуває партія “Громада та закон”.

Юлія Гвоздович – чинна депутатка Львівської міської ради з 2015 року, голова постійної комісії законності. Балотується від “Української галицької партії”. Юлія Гвоздович – молода політикиня, кандидатка економічних наук та громадська діячка.

Оксана Юринець – йде на вибори від партії “УДАР” Віталія Кличка. 2015 року на місцевих виборах перетендувала на посаду міського голови Львова, набрала 4,4%.

Ярослав Рущушин – бізнесмен, громадський діяч та голова Львівської обласної організації “Голос”.

Наталія Ван Доеверен-Готь – балотується від політичної сили “Духовна Україна”. Наталія Ван Доеверен-Готь є головною лікаркою шпиталю імені митрополита Андрея Шептицького.

Ігор Телішевський – депутат Львівської міської ради. Балотуватиметься від політичної партії “За майбутнє”.

Назарій Брезіцький – засновник громадської ініціативи “Ідея міста”, на вибори йде як самовисуванець. Відомий передовсім як громадський діяч і волонтер. Також займається бізнесом.

Ігор Кузьмак – член правління Національної Спілки архітекторів України та член Спілки архітекторів Львівської області. Іде на вибори від партії “Народний Рух України”.

Очолював Львівське міське управління земельних ресурсів (Держкомзем України). Лідер – ГО “Форум Львів і майбутнє”, керівник робочої групи “Перспектива”.

35-річний Остап Стахів – львівський активіст, голова громадської організації “Ідея нації”.

2015 року був кандидатом на посаду мера Винників від “Радикальної партії”. У 2019 році балотувався у Львові до Верховної Ради.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com