Виклик “швидкої”: що зміниться у 2021 році

31.07.2020, 14:51
80021

В Україні з 2021 року планують поділити виклики екстреної медичної допомоги на 4 типи: критичний, екстрений, невідкладний і непрофільний. Крім того, час доїзду “швидкої” у цих категоріях буде різним. У МОЗ вже представили детальний план.

Читайте також: Біля Харкова “швидка” на смерть збила жінку (відео)

Про план реформи екстреної медичної допомоги розповів очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу, пише 24 канал.

Степанов анонсував поділ викликів “швидкої” на 4 категорії: критичний, екстрений, невідкладний і непрофільний.

Та додав, що інколи є виклики, які не потребують 10-хвилинного приїзду, бо не йдеться про критичний стан або невідкладний.

Так, у МОЗ вважають, що зарплата у водія, який є екстреним медичним техніком, повинна бути від 10 до 12 тисяч гривень. Диспетчера – від 11 до 13 тисяч гривень. У фельдшера – від 13 до 16 тисяч гривень, лікаря – від 20 до 22 тисяч гривень.

Нагадаємо, Кабмін збільшив фінансування екстреної медичної допомоги на 40% до кінця 2020 року, але медики досі не отримали цих грошей. МОЗ звинуватило у цьому Національну службу здоров’я, але у НСЗУ кажуть, що це маніпуляція, адже для того, аби здійснити виплати необхідне затвердження бюджетної програми тим же МОЗ та Мінфіном.

Крім цього, МОЗ перегляне та змінить систему маршрутизації пацієнтів, тобто у який саме медзаклад мають направляти пацієнта у критичному стані, аби людина, яка потребує наприклад якісної допомоги через інсульт, отримала її якнайшвидше, адже не усі лікарні мають для цього відповідні ресурси.

За словами Степанова, у 2021 році послуги екстреної медичної допомоги та її фінансування має бути на рівні 15,9 млрд грн.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com