Виноград – продукт від багатьох недуг

13.02.2021, 20:30
94462

Багатьох серйозних хвороб можна запобігти за допомогою відмови від шкідливих звичок, спорту і правильного харчування. Експерти розповіли, що впоратися відразу з декількома недугами здатний продукт, який є в кожному магазині, – передає maximum.fm.

Йдеться про виноград. Так, одна чашка червоного або зеленого винограду містить 28% рекомендованої добової норми вітаміну К: поживної речовини, необхідної для здоров’я кісток і серця. Крім того, в одній чашці винограду міститься 288 мг калію, який грає ключову роль в зниженні кров’яного тиску. А червоний виноград містить сполуки, які можуть допомогти знизити загальний і “поганий” холестерин.

Читайте також: Лікарі назвали найкорисніший осінній фрукт, що захистить серце і позбавить від депресії

“Було доведено, що поліфеноли у винограді знижують ризик атеросклерозу, допомагають уникнути прилипання поганого холестерину до стінок кровоносних судин, підтримують еластичність судин, тим самим знижуючи кров’яний тиск”, – каже дієтолог Пол Клейбрук.

Дослідження показали, що вживання винограду підтримує не тільки фізичне, а й когнітивне здоров’я. В ході експерименту дорослі щодня їли виноград, в результаті чого результати їх тестів на увагу і пам’ять ставали кращими.

Антиоксиданти, що містяться у винограді, захищають тіло від пошкодження вільними радикалами, а клітини від окисного стресу, який пов’язаний з розвитком хронічних захворювань, таких як рак, хвороби серця і діабет.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com