Вирок — читати книги: в Одесі двом крадіям суддя виніс незвичайне покарання

26.10.2021, 16:00
103849

Крім творів світових класиків, злочинцям запропонували ознайомитися і з поезією Тараса Шевченка

Про це пише Telegraf

Незвичайний вердикт, винесений Малиновським судом Одеси, сколихнув український сегмент інтернету — двох засуджених за злодійство хлопців зобов’язали прочитати класичні твори літератури.

Відповідна постанова від 20 жовтня опублікована в єдиному держреєстрі судових рішень.

Повідомляється, що на лаву підсудних за крадіжку автомагнітол із машин, що знаходилися на штрафмайданчику, потрапили 23-річний та 19-річний жителі Одеської області. Обидва безробітні і не одружені, при цьому у молодшого вже є дитина.

Читайте також: Авто збило коляску з однорічною дитиною у Рівному: хлопчик в реанімації

Спочатку суддя Олександр Гарський визнав кожного із підозрюваних винним і збирався присудити їм по три роки позбавлення волі. Однак деякі аспекти справи змусили його пом’якшити вирок до року умовно.

Втім, це лише частина судового рішення. Друга — набагато цікавіша.

“Допитуючи обвинувачених в судовому засіданні, судом встановлено, що вони фактично за своїм розвитком ще неповнолітні діти, хоча і мають відповідний вік. […] В цілому відносини власності для обох обвинувачених є деякою прогалиною в знаннях. І це не є дивним, оскільки вихованням обох обвинувачених займалися не в достатній мірі”, — повідомляється в судових документах.

Саме тому одеський представник Феміди вирішив, що підсудним буде корисно не тільки відбути умовне покарання, регулярно з’являючись до правоохоронців, а й прочитати кілька класичних творів літератури.

Серед “покарання” — “Пригоди Тома Сойєра” Марка Твена та “Біле ікло” Джека Лондона. Також у список потрапила і поезія Тараса Шевченка.

“Мудрий суддя”, “А що так можна було, чи що? А за вбивство читати Достоєвського “Злочин і покарання”?”, “Нарешті нормальне покарання для малих дебілів”, “Ременя б ще приписав”, — реагують українці в соцмережах на подібне рішення суду.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com