Виривали серця: археологи знайшли тонни дитячих кісток

11.07.2018, 23:02
3392

У Перу археологи виявили загадкові поховання більш ніж 140 дітей. Всі вони стали жертвами ритуального обряду близько 550 років тому. Це дитяче жертвоприношення археологи назвали найбільшим за всю історію людства.

Цю інформацію повідомляє National Geographic, пише znaj.ua.

Культура Чиму

Гігантське дитяче поховання виявили біля стародавньої столиці імперії Чиму. Вчені припускають, що саме жителі імперії і вчинили звірячий обряд. Швидше за все, таким чином вони спробували запобігти великій повені, викликаній Ель-Ніньо – коливанням температури поверхні вод в Тихому океані.

Близько 900 року нашої ери з’явилася культура Чиму. Вона проіснувала аж до XV століття. Серед занять індіанців було сільське господарство, виплавлення металургійних і ювелірних виробів, гончарство. Ідолами для них стали Місяць, Сонце, Море і Земля. Саме їм вони приносили людські жертви. Мертві діти за уявленнями Чиму ставали божествами.

Дитяче жертвоприношення

Археологи, проводячи розкопки у місті Трухільо, що в Перу, виявили останки приблизно 140 дітей віком від 6 до 14 років та 200 молодих лам. У всіх були пошкоджені кістки. Дослідники припускають, що жертвам розкривали грудну клітку, щоб дістати серце. І діти, і лами були принесені в жертву в один день.

Крім дітей і лам на місці поховання були виявлені кістки трьох дорослих людей. Це були останки двох жінок і чоловіка. На їхніх черепах залишилися сліди від ударів тупим предметом. Можливо вони були частиною ритуальної церемонії: їх вбили вже після здійснення основного жертвопринесення.

 

Неподалік від місця ритуалу ахреологи виявили сліди босих дитячих ніг, взутих дорослих, собак і лам. Також в засохлому бруді знайшли кілька дитячих тіл і лам. Як показав ізотопний аналіз та зміни морфології черепа, діти були не місцеві, жили в інших районах і відносилися до інших етнічних груп.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com