Витік газу з “Північного потоку” може спричинити велику кліматичну катастрофу — Bloomberg

29.09.2022, 12:04
128306

Федеральне агентство з охорони навколишнього середовища Німеччини (FEA) заявило, що його розрахунок кількості викинутого метану заснований на імовірному стані заповнення труб та інформації про обсяг газу з двох трубопроводів. На трубопроводах немає механізмів стримування, тому весь вміст труб, імовірно, витікає.

Читайте також: “Абхазію з мапи не стерти”: Лукашенко визнав окуповану територію Грузії та нарвався на критику влади

Про це повідомляє Bloomberg.

До Німеччини, унаслідок витоку в атмосферу потрапило приблизно 300 тисяч тонн метану — це один з найпотужніших парникових газів. Ця кількість газу матиме приблизно такий самий вплив на клімат протягом 20-річного періоду, як і щорічні викиди приблизно 5,48 мільйона автомобілів у США. Метан має в 84 рази більшу зігрівальну здатність, ніж вуглекислий газ, протягом перших 20 років перебування в атмосфері, але після цього швидко розкладається.

На заході в Європейському парламенті ввечері 27 вересня законодавці, учені та екологи обговорили, як виміряти масштаб витоку, але були єдині в одному — це екологічна катастрофа.

Німеччина заявила, що виток з “Північного потоку” еквівалентний орієнтовно 1% від загального річного обсягу викидів у країні.

“Найпрямішим впливом цих витоків газу на клімат є додаткова порція потужного парникового газу метану. Втім, це крихітна бульбашка в океані проти величезної кількості так званого летючого метану, що викидається щодня в усьому світі через видобуток вугілля та нафти”, — сказав Дейв Рей, виконавчий директор Единбурзького інституту зміни клімату.

Найбільший відомий викид метану в США стався 2015 року на газосховищі в каньйоні Алісо (Лос-Анджелес), де за кілька місяців було викинуто понад 97 тисяч тонн метану. Для порівняння: витік газу з “Північного потоку” міг тривати протягом кількох годин.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com