Виверження вулкану на Алясці може зашкодити авіаперевезенням

8.01.2020, 11:50
59067

Виверження вулкана на Алеутських островах у штаті Аляска (США) спричинило появу хмари вулканічного попелу, яка може перешкодити міжнародному повітряному рухові. Про це пише “Радіо Свобода” із посиланням на експертів.

Читайте також: Прокинувся один із найнебезпечніших вулканів світу (фото, відео)

Як повідомила Вулканічна обсерваторія Аляски, підвищена температура поверхні при виверженні вулкана Шишалдін на острові Унімак, що почалося раніше 7 січня, свідчить про наявність у каналі кратера активної лави.

За словами експертів, вітер зносить хмару попелу на північний схід у Берингове море, наразі північніше від маршрутів реактивних літаків, що літають між Північною Америкою та Азією.

За даними супутникових знімків, нині хмара попелу сягає заввишки 7010 метрів. Національна метеорологічна служба США вже видала попередження для авіаторів про наявність хмари попелу до цієї висоти.

Проблема у тому, що дрібний вулканічний попіл здатний підніматися в атмосферу на значні висоти й залишатися в повітрі тривалий час. Він може виводити з ладу реактивні двигуни сучасних пасажирських літаків, плавлячись від високої температури у двигуні та налипаючи на лопаті турбіни. Через це в таких випадках запроваджують заборони на польоти.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com