Виявляємо та лікуємо гастрит на початковому етапі: поради відомого лікаря

25.02.2024, 13:02
154730

Гастрит важливо діагностувати вчасно і вимагає своєчасного втручання фахівців.

Читайте також: Чи потрібно лікувати молочні зуби у дітей: поради дантиста

На своїй сторінці в Instagram лікар Юрій Габорець зазначив, що нерідко перші ознаки гастриту можуть бути непоміченими, але з плином часу можуть прогресувати в невідворотний біль і навіть призвести до виразки, яка, в разі кровотечі, проявляється чорним стільцем.

“Перші симптоми бувають малопомітні: важкість після їжі, білий наліт на язиці, згодом печія, відрижка шлунковим соком. А потім біль може бути постійним, не купірований гастрит згодом переходить у виразку, яка може закровити, і тоді будуть чорні випорожнення”, – каже лікар.

Особливу увагу варто приділити випадкам, коли випорожнення набувають вигляду чорносливу і, що може свідчити про серйозні проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

У таких випадках лікар Габорець настійно рекомендує звертатися по медичну допомогу негайно.

Гастрит, за словами фахівця, може особливо часто зустрічатися у жінок, призводячи до атрофії слизової оболонки, яка в деяких випадках може переростати в онкологічні захворювання.

Починаючи з підліткового віку, коли організм ще має запас здоров’я, гастрит може розвиватися під впливом неправильного раціону і призводити до серйозних проблем у дорослому віці.

Лікар Юрій Габорець наголошує на важливості регулярних консультацій з гастроентерологом і своєчасної ревізії раціону за перших симптомів гастриту.

Він закликає уважно стежити за здоров’ям шлунково-кишкового тракту, особливо в підлітковому віці, коли формується травна система, і наголошує, що профілактика і своєчасне лікування можуть запобігти серйозним ускладненням у майбутньому.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com