Вже від 25 березня: в ПФУ пояснили, кому в Україні підвищать пенсії і на скільки

18.03.2024, 19:02
155940

В “Суспільному” повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення прожиткового мінімуму і збільшення середньої заробітної плати.

Читайте також: Україна з початку року атакувала 13 нафтопереробних заводів РФ, – The Insider

Заступниця начальника управління пенсійного забезпечення пенсійного фонду в Чернівецькій області Ганна Московчук пояснила журналістам, що для кожного пенсіонера сума підвищення буде різною, адже вона залежить від стажу, заробітної плати та віку.

За результатами індексації в області середній розмір підвищення виплат становитиме 245 грн, а максимальний — складе 1500 грн.

Отже, на скільки саме зросте мінімальна пенсія в Україні вже 25 березня? В середньому розмір мінімальної пенсії збільшили на 8%. А тому:

чоловіки, які мають страховий стаж 35 років, та жінки зі стажем в 30 років, що досягли 65-річного віку, будуть отримувати мінімальну пенсію 3370 грн.

люди з меншим стажем (25 років для чоловіків та 20 років для жінок), які досягли 75 років, отримуватимуть мінімальну пенсію 3240 грн;

після 80 років мінімальна пенсія становитиме 3370 грн;

непрацюючі пенсіонери гарантовано будуть отримувати виплати у розмірі 2725 грн.

Також нагадаємо, що відбудеться і підвищення пенсій військовим. Їх перерахували через підвищення середньої заробітної плати 2024 року з застосуванням коефіцієнта.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com