Вживання солодощів при коронавірусі: Ляшко пояснив, чому краще відмовитися (відео)

14.11.2020, 14:56
89091

Головний санітарний лікар України, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко розповів про наслідки вживання солодощів при зараженні коронавірусом. Хворим на COVID-19 треба виключити з раціону важкі вуглеводи, зокрема і десерти, оскільки вони негативно впливають на перебіг захворювання і процес одужання.

Читайте також: Продаж непродовольчих товарів у супермаркетах під час карантину “вихідного дня”: Ляшко дав роз’яснення

Про це заявив Віктор Ляшко в ефірі каналу 112 Україна.

Зі слів Віктора Ляшка, через солодощі згущується кров, що у результаті призводить до тяжких наслідків для інфікованих коронавірусом. Крім того, він нагадав, що люди з цукровим діабетом перебувають у групі ризику. Тому часто медики призначають таким пацієнтам препарати, які навпаки розріджують кров.

Головний санітарний лікар країни також розповів, що на перебіг хвороби впливає і фізична активність. Тому Ляшко рекомендує зменшити вживання вуглеводів і збільшити кількість занять спортом.

“Потрібно якомога менше вуглеводів, особливо солодких – вони згущують кров. Вуглеводні (продукти), низька фізична активність призводять до того, що ускладнюється перебіг захворювання”, – заявив Ляшко.

Також Віктор Ляшко порадив хворим вживати достатню кількість вітаміну D, який є, зокрема, у курячій печінці та яловичині.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com