“Я нікого не покривав і покривати не буду!”: Кличко прокоментував справу Поворозника

15.04.2020, 12:33
69626

Мер Києва Віталій Кличко переконаний, що розслідування справи щодо першого заступника голови Київської міської держадміністрації Миколи Поворозника має бути відкритим та публічним, і суспільство повинне отримати відповіді на всі питання.

Читайте також: 600% від розміру окладу: Нефьодов призначив собі і заступникам премії (документ)

Про це Кличко заявив під час онлайн-пресконференції, пише Главком.

“Щодо резонансної теми, що вчора ввечері сколихнула ЗМІ. Та й мене теж сколихнула. Щодо того, що першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника нібито спіймали на хабарі та затримали. Вчора в його кабінеті представники СБУ та Нацполіції проводили невідкладні слідчі дії, – сказав Кличко. – Я завжди говорив і попереджаю всіх чиновників: якщо слабкі до грошей і не розумієте своєї відповідальності, – краще тут не працювати. Головні принципи, за якими люди обирають владу, і за якими я став мером, – нульова толерантність до корупції та справедливість. І, якщо чиновник винен – має відповідати за законом! Тут без варіантів. Я нікого не покривав і покривати не буду! Але якщо це чиїсь маніпуляції і політичні ігри, щоб дискредитувати міську владу, то однозначно повинні відповідати ті, хто за цим стоїть! Я цю справу доведу до кінця! І вимагаю – аби не було політичної заангажованості правоохоронців – відкритого і публічного розслідування цієї справи!”.

Він зазначив, що перший заступник голови КМДА – чиновник високого рангу. І, згідно з законодавством, такі справи – підслідність НАБУ.

“Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу і дати відповіді на питання, що хвилюють суспільство. Ми всі чекаємо об’єктивного і справедливого розслідування, яке розставить усі крапки над І. Та відповідальності винних за законом. Хтось повинен сісти – або корумпований чиновник, або ті – хто фабрикував цю справу!” – наголосив Кличко.

Дивіться онлайн-брифінг мера Києва Віталія Кличка

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com