Керівник державної митниці Максим Нефьодов призначив собі і своїм заступникам неймовірні надбавки в розмірі 600% окладу. Відповідними документами поділилося Міністерство фінансів у відповідь на запит “Українських новин”.

Читайте також: Нефьодов відповів Зеленському на критику щодо митниці (відео)

Як повідомляється, Максим Нефьодов 16 січня звернувся до Мінфіну з листом, в якому він попросив узгодити премії по 300% окладу за інтенсивність праці” і ще по 300% окладу за виконання особливо важливої роботи” собі і своїм заступникам, Роберт Зелді, Сергію Петухову і Денису Шендрику, “заднім числом” (з 1 січня). При цьому, Нефьодов посилався на Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям.

Міністерство фінансів України погодило ці нарахування, уточнивши, що виплати повинні здійснюватися за рахунок “економії фонду оплати праці” працівників Державної митної служби України. При цьому, судячи з листа Мінфіну, узгодження проходило з працею і досить тривалий час. Так, на кодуванні документа значиться дата відправлення погодження до Держмитслужби − 27 лютого 2020 року.

Читайте також: НАБУ відкрило справу проти керівника митниці Нефьодова

Таким чином Міністерство фінансів схвалило надбавки за три дні з кінця лютого по 1 березня − вже навесні рішення про премії було призупинено. У документах відомства немає інформації про те, нараховувалися чи надбавки Нефьодову та його заступникам з 1 січня по 27 лютого, або вони були перераховані заднім числом в період після виходу погодження з міністерства.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram