Я заклеював вікно ковдрами: військовий розповів, як лікують ковід в ЗСУ (фото)

13.11.2020, 19:22
89044

Сержант 93-ої ОМБР Володимир Остапенко розповів, що проходить навчання на курсах підвищення кваліфікації в Старичах Львівської області. Коли у нього з’явилися перші симптоми коронавірусу, в частині не знайшлося машини, щоб відвести його на тестування в найближчу лікарню.

Читайте також: Шмигаль пригрозив мерам міст, які відмовляються від карантину

Остапенко приїхав в Старичі ще в кінці жовтня і після приїзду він звернувся в медпункт зі скаргами на нездужання. Медики сказали, що нічого страшного, у нього проста акліматизація. Про це йдеться в матеріалі Цензор.НЕТ.

“Потім я перестав відчувати запахи, і почав підозрювати, що у мене коронавірус. Я пішов у медпункт, щоб вибити машину, поїхати здати тест. Але нічого не вийшло – і в результаті ми з хлопцями поїхали здавати тести власним коштом, мужики нас відвезли”, – розповів Остапенко.

У той час, поки у військового були симптоми, і він намагався домовитися про машину, він проживав в одному приміщенні з іншими військовими та це нікого не хвилювало. А через два дні йому повідомили, що результат тесту позитивний.

Проте і на цей раз “машини не було” і він знову своїм ходом поїхав у лікарню, щоб отримати консультацію та призначення лікаря.

“Після повернення мене розмістили в медпункті. У медпункті було нормально. Лікар – молодший сержант – відразу сказав, що я буду жити один, що хлопців з іншими симптомами переселять. Але через дві години він прийшов і сказав, що мене переселять. Куди – він не знає. І тоді мене відвели в цю кімнату”, – розповів сержант.

Його ізолювали в кімнату в старому будинку і як розповів Остапенко, там були протяги та в туалеті був відсутнє світло.

“У цьому приміщенні було дуже холодно, були протяги. Зараз я трохи облаштовуюсь тут. Принаймні, вже “заклеїв” вікно їхніми ковдрами. Вікно дуже старе. В туалеті немає світла. З місцевим лікарем, молодшим сержантом, ми спілкуємося у Viber. За фактом – я один раз йому написав”, – повідомив військовий.

За його самопочуттям там ніхто не спостерігав, і за весь час хвороби, сатурацію йому ніхто не вимірював. Медикаменти, які йому призначив міський лікар, Остапенко частково купив сам.

“У мене постійний головний біль. Але, як розповіла одна з родичок, їй в лікарні вдома сказали, що це нормально”, – додав солдат.

За станом на 13 листопада Володимира Остапенко перевели назад в медпункт частини.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com